De diensten van Partool

Onze services

Partool verkoopt niet alleen producten, wij leveren ook diensten:

Retrofitting in las- en snijwerk

Partool kan u helpen bij de retrofitting van elke installatie voor las- en snijwerk. Bij retrofitting koopt u een installatie niet als geheel aan, maar installeren wij afzonderlijk aangekochte onderdelen tot een beter werkende machine. Bovendien is het prijskaartje veel aantrekkelijker.

Retrofitting

Maar retrofitting kan ook betekenen dat wij een bestaande installatie optimaliseren naar hedendaagse wensen. Soms is het nu eenmaal voordeliger om een oude, goed werkende machine te retrofitten in plaats van een nieuwe, dure machine aan te kopen.

Partool heeft een gespecialiseerde afdeling in huis die al meer dan 30 jaar ervaring kan voorleggen. Onze specialisten kunnen zowel een nieuwe installatie opbouwen als een bestaande installatie uitbreiden.

Op zoek naar meer informatie over een las- en snijproject? Neem gerust contact met ons op. Of bekijk één van onze projecten in detail.

Onderhoud instrumentatie

U kan terecht op één van de drie locaties van Partool voor de aankoop en het onderhoud van kwalitatief hoogstaande instrumentatie in mechanische en elektronische druk, temperatuur en niveaumeting: manometers, scheidingsmembranen, thermometers, druktransmitters, temperatuursensoren, niveaumeting, toebehoren (afsluitkraantje, siphons, koppelingen, …) en speciale versies en montages.

Baumer

Partool werkt nauw samen met Baumer en is het aanspreekpunt voor al uw vragen rond instrumentatie. Ook voor kalibratie, nazicht en herstellingen van uw instrumentatie kan u voortaan rekenen op de uitstekende service van Partool. Wenst u meer te weten over ons aanbod van instrumentatie? Neem dan zeker contact met ons op via 059 50 88 38 of via mail.

GPRS-trackingsysteem op machines

Wenst u meer controle over uw uitgeleend of verhuurd materiaal? Met behulp van een GPRS-systeem weet u vanaf nu op elk moment waar uw gereedschapskoffers, kranen, machines en uitrusting zich bevinden. Het GPRS-systeem is vergelijkbaar met het trackingsysteem dat op auto’s en vrachtwagens geïnstalleerd wordt. Door middel van de in- of opbouw van een batterijgevoede tracker en een data-abonnement beschermt u uw waardevolle apparatuur tegen alle onvoorziene omstandigheden. Het systeem omvat quadband GPS, een antenne, een oplaadbare batterij, ABS-behuizing en een aanvullend data-abonnement voor 3 jaar.

Wilt u meer info over het GPRS-trackingsysteem voor machines, kranen en gereedschapskoffers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail of via 0497 44 31 09.

As- en riemuitlijning

Door een goede asuitlijning van uw machines kan u tot 50% besparen op de kosten van stilstand van roterende machineonderdelen. Hetzelfde geldt voor de riemuitlijning van riemaangedreven machines. Vroeger gebruikte men hiervoor een meetlat, maar tegenwoordig is er een lasertool die veel sneller en nauwkeuriger werkt. De voordelen van een precieze uitlijning van schijf en riem zijn voor de hand liggend: minder slijtage van schijven en riemen, minder wrijving en dus minder energieverbruik, een hogere levensduur van het lager en dus minder kosten.

Interesse in een vrijblijvende demo over de voordelen van as- en riemuitlijning? Neem dan contact met ons op via mail of via 0497 44 31 09.

Riemen op maat

Optibelt

In de vestiging in Brussel beschikken we over een snijmachine voor wikkels. Met deze machine snijden we elke getande riem, behalve de XP-riemen, op gewenste breedte. De riemen zijn individueel te verkrijgen, we leveren de hoeveelheid die u wenst. Ook het snijden van zowel wikkels met vezelkoorden als met stalen koorden vormt geen enkel probleem.

Er is steeds een beperkte voorraad aan tandriemen op wikkel. Zo kunnen we u zo snel mogelijk van dienst zijn. We geven u graag enkele types van wikkels mee, die steeds op voorraad liggen. Op vraag van de klant zorgen we voor constante voorraad van bepaalde wikkels, zo kan steeds snel geleverd worden.

Vanaf nu kan u bij ons ook terecht voor de aankoop van agro-riemen.

Neem voor verdere info zeker contact met ons op. Of ga meteen naar het online aanbod.

Kalibratie

Laskalibratie

Lastoestellen

Sinds 1 juli 2014 moeten dragende onderdelen van een metaalconstructie wettelijk CE-gemarkeerd zijn, conform EN 1090. Eén van de gevolgen is dat elk lastoestel jaarlijks gekalibreerd moet worden.

Voor een officieel attest kan u bij Partool terecht. Contacteer ons vandaag nog voor meer info en een aangepaste offerte.

Momentgereedschap

U kan bij ons ook terecht voor de kalibratie van uw momentgereedschap. Wij beschikken over een kalibreerinstallatie met een bereik van 2 tot 1100 Nm (Newtonmeter).

Wenst u meer info? Neem dan zeker contact met ons op.

Baumer

Coördinatie van projecten

Grote las- en snijautomatisaties worden bij u ter plaatse gebouwd en in gang gesteld. Ook de opvolging gebeurt door onze mensen. Wij spelen dus graag een coördinerende rol in kleine en grote projecten. Zo produceerden we gereedschapskoffers op maat van het merk Stahlwille voor onder andere Imperial en NHV met daarbij al dan niet gelaserd gereedschap.

Voor vragen en meer informatie, kunt u steeds contact opnemen met onze vestigingen.

Stockoptimalisatie

Wij stockeren de kritische onderdelen voor uw productieproces. Op uw vraag analyseren wij uw behoefte aan bepaalde onderdelen en stockeren we deze voor u.

Partool transport

Eigen hersteldienst en leverdienst

Onze eigen leverdienst brengt dagelijks bestellingen tot bij de klant. Er is ook dagelijks intern transport tussen de vestigingen. Wij beschikken over een eigen hersteldienst voor las- en snijtoestellen, compressoren, elektrisch en pneumatisch gereedschap,… Indien gewenst komen wij graag bij u ter plaatse.

Technische begeleiding

Wij beheersen verscheidene technische disciplines en bieden technische begeleiding voor al uw technische problemen. Voor elke discipline hebben wij een specialist in huis.

Opleiding

In samenwerking met onze leveranciers bieden wij verschillende vormingen en opleidingen voor diverse producten aan u en/of uw personeel. Dit kan gaan over een theoretische opleiding – over materialen en producten – of over praktische ‘hands on’-opleidingen – over lastoepassingen of lagermontage.

Enkele opleidingen in het vooruitzicht:

  • Optibelt: Basisopleiding V-Riemen
  • Optibelt: Basisopleiding Tandriemen
  • SKF: Basisopleiding conditiebewaking
  • SKF: Montage en demontage van lagers