Het verhaal van Partool

1949 - André Vandenbulcke

In 1949 richtte dhr. André Vandenbulcke een eenmanszaak op in De Haan. De zaak was gespecialiseerd in aandrijving en mechanische componenten. In 1980 werd de zaak omgevormd naar een vennootschap. Tezelfdertijd was er een uitbreiding in producten en in personeel. Het pand in De Haan werd zeer snel te klein en in 1983 verhuisde de firma naar Oostende, tot op vandaag nog steeds de hoofdzetel van het bedrijf. Het productengamma werd opnieuw breder door de toevoeging van industriële kunststoffen en bouwverven.

In 1987 werd de magazijnruimte verdubbeld in oppervlakte om plaats te bieden aan het groeiend aantal producten.

1989 - Vervaet Brussel

In 1989 wordt de eenmanszaak Julien Vervaet omgevormd tot een nv. Terzelfdertijd wordt een nieuw filiaal van Vervaet geopend in Brussel.

1992 - Oprichting Etabl. Vandenbulcke nv

Op 9 april 1992 is de firma Vandenbulcke niet langer een bvba, Etabl. Vandenbulcke nv wordt opgericht.

1999 -  Fusie tussen Vandenbulcke en Vervaet

Eind 1999 bundelen de drie firma's Vandenbulcke, Vervaet Gent en Vervaet Brussel hun krachten. Tot op vandaag zijn er drie vestigingen, elk met hun eigen specialisten en een zeer grote lokale voorraad.

2013 - Oprichting Partool

De nauwe samenwerking tussen de drie vestigingen leidt ertoe dat Vandenbulcke/Vervaet zich duidelijker wil profileren als één bedrijf. Het logische gevolg hiervan is de oprichting van Partool, waaronder de drie vestigingen vallen.

Sinds 1 januari valt ook het pas overgenomen Gils bvba uit Vilvoorde onder dezelfde groep. Vervaet Brussel en Gils Vilvoorde gaan samensmelten tot Gils & Vervaet Brussel nv.

Op 1 juli gaan de virtuele deuren van de webshop open. Op www.partool.be kunnen bedrijven, zelfstandigen en particulieren heel gemakkelijk producten opzoeken en aankopen.

2018 - Toetreding tot IP Groep

In januari 2018 wordt Partool lid van IndustriePartner, een coöperatie van vijf bedrijven gespecialiseerd in de toelevering van MRO producten voor de Nederlandse en Belgische industrie. Met 27 voorraadhoudende vestigingen verspreid over Nederland en België en specialisaties in aandrijftechniek, lagertechniek, pneumatiek, hydrauliek, lastechniek en veiligheid, biedt de IP Groep een enorm pakket aan producten en diensten voor de industrie.

Partool kan in optimale omstandigheden verder blijven werken aan de groei en kwaliteit van de dienstverlening.