Ontdek het testlaboratorium van Loctite

Ontdek het testlaboratorium van Loctite 23/09/2015

De lijmen en afdichtingsmiddelen van Loctite staan bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid. In geavanceerde testlaboratoria kunnen de specialisten van Loctite elk product testen met technische lijmen, zodat u een betrouwbare oplossing met uitzonderlijke productprestaties in huis haalt.

Welke testen worden uitgevoerd?

  • Test van de trekschuifsterkte: een standaardmethode voor het testen van de sterkte van een lijm, waarbij wordt gemeten hoeveel kracht nodig is voor het scheiden van twee onderdelen verlijmd met een overlapping van een specifieke oppervlakte.
  • Test van de afpelsterkte: met de zogenaamde Climbing Drum Peel Test kan de afpelsterkte van een lijm worden berekend onder afpelbelasting, ongeacht het materiaal waarop de lijm wordt gebruikt.
  • Test van de impactbestendigheid: de test van de impactbestendigheid bestaat uit het laten vallen van een gewicht op een verlijmde assemblage vanaf een ingestelde hoogte en het registreren van de geabsorbeerde energie.
  • Omgevings- en duurzaamheidstest: bij het gebruik in de praktijk worden lijmen blootgesteld aan diverse temperaturen, vochtigheidsniveaus en bijtende chemische stoffen. In het laboratorium worden verlijmde assemblages blootgesteld aan deze omstandigheden.

Meer weten over de laboratoria van Loctite?