Partool sleutelhanger, het verhaal

Partool sleutelhanger, het verhaal 02/01/2018

Partool is een Center of Excellences. Voor het vervaardigen van de exclusieve Partool sleutelhanger hebben we enkele van onze services gebundeld tot een uniek product. De sleutelhanger met industriële look is een combinatie van automatisatie, verlijming en 3D-printing. En een miniatuurvoorstelling van wat we voor u kunnen betekenen.

Hybride lijmen

Voor de hechting van de verschillende bevestigingsmaterialen (moer, vijs, ..) hebben we gekozen voor Loctite HY 4070. De nieuwe universele structurele lijmen van Loctite op basis van een hybride lijmtechnologie voldoen aan de hoge eisen van de maak- en onderhoudsindustrie op vlak van prestaties, ondergronden en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe sterk deze lijm wel is, kan u zien in het filmpje waarin getoond wordt hoe 3 gram Loctite HY 4070 een treinwagon van 208 ton kan trekken.

3D-printing

Voor de afwerking van de sleutelhanger hebben we een gepersonaliseerde handgreep getekend en gedrukt. Door het ontwerpen en realiseren van 3D-objecten kunnen we snel inspelen op het vervaardigen van unieke stukken die noodzakelijk zijn voor uw productieproces. Bent u op zoek naar een onderdeel of voorwerp op maat? Dan is 3D-printing misschien wel de oplossing. Contacteer ons voor meer info.

Automatisatie

Voor het snijden van de moeren hebben we - los van het snijden - gebruik gemaakt van een elektrische opstelling die we kunnen opdelen in drie onderdelen van SMC:

  • een elektrische cilinder (LEY25A-200-R36P1) die de moer uit het magazijn duwt;
  • twee elektrische lineaire actuatoren met parallelle geleiding (LEFS25A-100-R36P1) voor het uitvoeren van de snijbeweging;
  • een cilinder (CD85N16-50-B) die werkt op perslucht om de moeren, die kunnen blijven plakken, weg te slaan.

automatisatie