Aandrijving

Partool is specialist op gebied van aandrijving of aandrijftechniek. Voor meer informatie, contacteer ons via webshop@partool.be. Of bezoek onze webshop waar u lagers, riemen, afdichting en kettingen kan opzoeken en bestellen.

Aandrijftechniek

Partool u helpen bij de keuze van uw aandrijving of bij de aankoop van alle onderdelen of componenten die ervoor zorgen dat uw productieproces vlot blijft lopen. We rekenen daarbij enkel en alleen op kwalitatieve lagers, riemen, afdichting en kettingen van de gekende topmerken zoals SKF, Optibelt en Renold.

Lagers SKF

In onze webshop kan u lagers kopen van SKF, de Zweedse fabrikant die o.a. kogellagers, afdichtingen en smeermiddelen produceert. De eerste moderne versie van de kogellager wordt trouwens toegeschreven aan Sven Wingquist van SKF, die in 1907 het octrooi verkreeg. Naast het uitgebreide gamma met o.a. kogellagers, rollagers, lagerhuizen en taatslagers kan u bij ons ook terecht voor lagers van andere merken zoals INA, FAG, Timken, NTN en Koyo.

Aandrijfriemen Optibelt

De meest gebruikte aandrijfriemen zijn de v-riem (of v-snaar) en de tandriem (of getande riem). Partool is officiële verdeler van Optibelt dat aandrijfriemen en riemschijven van de hoogste kwaliteit produceert. In onze webshop vindt u een uitgebreid aanbod. U kan ons steeds contacteren voor hulp bij het selecteren van de correcte v-snaren, tandriemen, speciale riemen en poelies.

O-ringen en oliekeerringen

U kan bij ons oliekeerringen kopen in de webshop, voor o-ringen kan u langskomen in één van onze vestigingen in Oostende, Evergem of Sint-Pieters-Leeuw. U kan ons uiteraard ook contacteren voor meer informatie en prijzen.