Aandrijfriemen

Hulp nodig bij het kiezen van een v-riem, tandriem of een poelie? U wil kosten besparen door het herbekijken van de riemoverbrenging van een machine of installatie? Contacteer ons via webshop@partool.be.

V-riemen en poelies

Partool is officiële verdeler van Optibelt, de Duitse fabrikant van aandrijfriemen en riemschijven. In onze webshop is er een uitgebreid aanbod v-snaren, tandriemen en poelies van uitstekende kwaliteit. Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de juiste afmetingen of is de artikelcode helemaal weggesleten? We helpen u graag verder bij het kiezen van de correcte v-snaar of poelie.

Aandrijfriem of v-snaar vervangen

Bij het vervangen van aandrijfriemen heeft u twee opties. U kan de v-riem of tandriem vervangen door hetzelfde type of u kan de riemoverbrenging herbekijken. Optibelt werkt voortdurend aan innovatieve oplossingen om een hoger vermogen over te dragen en dus energie te besparen. Ook bij het vervangen van poelies kan u kosten besparen want versleten riemschijven zorgen voor meer slip, een hoger verlies, minder krachtoverdracht en dus meer energieverbruik.

Tandriem of ketting

In bepaalde toepassingen kan het interessant zijn om een ketting te vervangen door een tandriem. Door technische ontwikkelingen bestaan er nu innovatieve tandriemen die sterker zijn en meer vermogen kunnen overbrengen. In bepaalde gevallen kunnen ze zelfs kettingen vervangen. Wanneer een ketting aan vervanging toe is, is het dus zeker niet onverstandig om de volledige aandrijving te herbekijken. Dat geldt ook voor de vervanging van een bestaande tandriem. Tegenwoordig zijn er innovatieve tandriemen die minder snel stuk gaan en minder energie verbruiken.