Lorch Micorstick 160

Volledige MICOR-power ook aan 230V.

Licht en robuust
MICOR-technologie
Voor basische, rutiel-, cellulose- en speciale elektroden
Energie-efficiënt
StableArc

Duurzaam
Door het lage gewicht en de robuuste behuizing kan de Lorch MicorStick 160 snel, flexibel en duurzaam worden ingezet.

Veelzijdig
De Lorch MicorStick 160 is optimaal geschikt om te lassen met basische, rutiele-, cellulose- (CEL) en speciale elektroden tot 4mm. Bovendien biedt zij een lange inschakelduur, hoge capaciteitsreserves en ook de mogelijkheid tot TIG-lassen met ContacTIG.

Hotstart
De automatische adaptieve hotstart zorgt voor een perfecte ontsteking.

Anti-stick-systeem
Het anti-stick-systeem voorkomt op betrouwbare wijze dat de elektrode vastplakt.

Arc-Force-regeling
De Arc-Force-regeling ondersteunt het lasproces met een verhoogde vlamboogstabiliteit en een geoptimaliseerde materiaaloverdracht.

Beveiliging tegen overspanning
De Lorch MicorStick-serie is voor 100% conform aan de laatste aansluitingsnorm en kan zonder beperkingen worden gebruikt bij alle openbare netten. Zo wordt het lasapparaat bij abusieve aansluiting op een netspanning van 400V niet beschadigd.

Acculasapparaat
De Lorch MicorStick 160 is ook verkrijgbaar als accu-ready-variant. Deze is voorbereid voor het acculassen en last in combinatie met het accupack Lorch MobilePower 1 maximaal 28 elektroden (diam. 2,5mm) met slechts 1 acculading.

VOORDELEN

MICOR-technologie
De gepatenteerde MICOR-technologie zorgt er bij de MicorStick 160 voor dat deze in een zeer kleine ruimte een maximum aan vermogen kan oproepen. Zodra de stroom door externe soringen wordt gereduceerd, kunnen duidelijk hogere spanningsreserves worden geactiveerd. Het resultaat is perfect elektrode lassen (MMA) inclusief CEL- en speciale elektroden.

Energie-efficiënt
Door hypermoderne MICOR-vermogenselektronica en automatische energie besparingmodus bereikt de Lorch MicorStick 160 een hoog rendement en een laag energieverbruik.

Stabiel
De Lorch MicorStick 160 beschikt door de automatische StableArc-functie over een vlamboog die bij gebruik van het net in het hogere stroomvereik extra gestabiliseerd wordt door doelgericht frequentie te pulsen. Dat zorgt voor een hogere richtingsstabiliteit, minder blaaswerking en meer dynamiek.

Vergrote actieradius
De MICOR-technologie verleent de Lorch MicorStick 160 optimaal lasgedrag en zorgt ook bij tot wel 200m lange verlengkabels en bij gebruik aan de generator voor een hoogst stabiele en drukbolle vlamboog.

BEDIENINGSCONCEPT

Standaard
"3 stappen voordat u perfect last" - bedieningsconcept
Bediening met 1 knop
Met elektrodenvoorkeuze voor standaard en CEL
Met inschakelbare TIG-functie

LEVEROMVANG

MicorStick 160
Massakabel 25mm²
Elektrodetang
Koffer
616,00   /stuk
Excl. BTW
Een vraag over dit product?
Merk Lorch
Voorraad
Oostende  
Gent  
Brussel  
Primaire voeding 230 V
Lasstroom 10 - 150/160 A
Inschakelduur factor 60% 120 A
Inschakelduur factor 100% 110 A
Beschermingsklasse IP23
Gewicht 4.90 kg
Afmetingen 340x130x215 mm
Norm EN 60974-01